Workshop Yoga en Klank IN ABCOUDE

Wij, Maarten en Marlies, nodigen jullie uit voor een ochtend yoga en klank op de volgende zondagen:

29 augustus van 10:30 – 12:30 uur NOG 1 PLEK

26 september van 10:30 – 12:30 uur VOL

Locatie: Tai Loi Sound & Silence Farm, Gein-Noord 78, Abcoude

Prijs: € 25,00
Er is plaats voor maximaal 10 personen.

Aanmelden per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze ochtend geeft Marlies een extra lange les hatha yoga, Maarten begeleidt deze les met klanken. Yoga en klank geven verdieping op lichamelijk en energetisch niveau.

De yogahoudingen en klanken versterken elkaar. Het resoneren van de klanken / trillingen werkt door op diepere spierlagen en zelfs tot op celniveau. Door deze trillingen en de ontspannende werking van de verschillende instrumenten kom je dieper in een asana (houding) en in je gevoel. Zowel fysieke als mentale blokkades worden opgeheven, er vindt zuivering plaats en er ontstaat rust, ruimte en ontspanning.

Deze yoga workshop wordt gegeven in combinatie met klanken van een prachtige collectie kristallen en Himalaya klankschalen, gongs, handpan en andere helende instrumenten. Aan het einde van de les is er een vloeiende overgang naar een ontspannend klankbad waarbij je helemaal wordt ondergedompeld in de diverse klanken.

Tijdens deze eindontspanning wordt er een klankschaal op je lichaam geplaatst waardoor je het resoneren van de klanken nog intenser zult ervaren (* momenteel niet ivm de Corona maatregelen).

Maarten is gongmaster en eigenaar van Tai Loi. Hij geeft klankconcerten, klankmassages , klank- en gongtrainingen en workshops in zijn eigen studio Tai Loi en op locatie. Dit doet hij voor particulieren en bedrijven, zowel voor groepen als individueel.

Marlies werkt als hypnotherapeut, mindfulnesstrainer en yogadocent in haar praktijk Balans in Zijn. Deze is gevestigd op de locatie van Tai Loi. De yoga die zij geeft is hatha yoga. Dit is een synergie (samenwerking) van hatha yoga in combinatie met mindfulness oefeningen. De bewegingen worden rustig uitgevoerd en je wordt je bewust van je lichaam door te ervaren zonder oordeel. De ademhaling is hierbij een belangrijk onderdeel. Een goed adempatroon voorziet jouw lichaam van de juiste hoeveelheid zuurstof. Ook helpt je adem om bewust te worden van spanningen in je lichaam. Door deze spanningen los te laten, kunnen jouw adem en energie vrij stromen en krijg je verbinding met je lichaam.

Marlies benadert yoga vanuit zachtheid en ruimte. Een krachtige benadering kan verward worden met hardheid, waardoor je al snel vanuit wilskracht bezig bent in plaats vanuit een natuurlijke ontspanning.

Yoga geeft innerlijke rust, werkt stress verlagend en helpt bij slaapproblemen. Lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht nemen toe. Klachten kunnen verminderen en ze kunnen zelfs verdwijnen. Je leert beter omgaan met eventuele (chronische) pijn en het verschil tussen pijn accepteren en pijn verdragen wordt duidelijk. Om deel te nemen aan deze workshop is het niet belangrijk dat je lenig bent. Belangrijker is om te kijken waar je eigen mogelijkheden liggen.

Ons lichaam is een schitterend instrument dat kan worden vergeleken met een harp
die gestemd moet worden om een goed geluid te kunnen voortbrengen...
- Jean Klein -

Noot: Mocht je na de workshop ergens lekker willen lunchen, er zijn diverse gezellige plekjes hier in de omgeving.


Webdesign Totoweb