Wij gaan verhuizen!

Landgoed Berg en Dal, Centrum voor ontspanning en bewustwording.
 
Tai Loi en Balans in Zijn zijn verhuisd!
 
Na ruim vier jaar gewerkt te hebben in onze studio aan het prachtige Gein bij Abcoude, kwam er een ander paradijs op ons pad. In het dorp Nunhem aan de rand van het Leudal, een schitterend natuurgebied vlakbij Roermond, vonden wij onze nieuwe plek: Landgoed Berg en Dal.
 
Het was een moeilijk besluit. Verlaten we onze heerlijke plek aan het Gein? Hoe doen we dat met al onze lieve klanten en cliënten die ons al deze jaren hebben bezocht?
We zijn een aantal keer in Nunhem geweest. De roep om daarheen te verhuizen, het gevoel van nog meer groen om ons heen, werd groter en groter. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt: we gaan ervoor. Voor ons, Maarten van Tai Loi en Marlies van Balans in Zijn, is het een avontuur waar we veel zin in hebben.
Inmiddels zijn wij verhuisd. Momenteel zijn wij bezig huis en studio in te richten. Vanaf volgend jaar zetten we onze werkzaamheden voort op Landgoed Berg en Dal in midden Limburg. Wie weet mogen we jou daar verwelkomen want naast wat je al van ons kent, gaan we ook nieuwe dingen aanbieden.
 
Ons aanbod op Berg en Dal in Nunhem
 
Bij Tai Loi blijf je welkom voor individuele klanksessies, klankconcerten, klanktrainingen en workshops zoals klank en yoga samen met Marlies.
 
Bij Balans in Zijn blijf je van harte welkom voor therapie, yoga en mindfulness.
 
Daarnaast gaan we retreats aanbieden, heerlijke dagen met yoga, klank, meditatie, wandelingen en natuurlijk tijd voor jezelf. Ook kan je straks overnachten (bed & breakfast) in combinatie met een klanksessie, yoga en / of begeleiding, geheel afgestemd op jouw behoefte.
 
Hartelijk dank voor het vertrouwen dat je ons de afgelopen jaren gaf. En wie weet tot ziens op onze nieuwe plek.

Klankconcert Op Hodenpijl in Schipluiden

♥ Klankconcert Op Hodenpijl ♥

Ervaar de magie van klank.

Op zaterdag 19 december nodigt Thai Loi Sound & Silence je uit voor een oorstrelend, hartverwarmend, helend en verstillend klankconcert in de prachtige kerk van Op Hodenpijl.

Het jaar 2020 was voor de meesten van ons een heel bewogen jaar. Dit klankconcert is een ideale mogelijkheid om je voor te bereiden op het nieuwe jaar. De meditatie op de klanken helpt jou om het oude jaar los te laten en open te staan voor vernieuwing.

Tijdens een klankconcert word je als het ware ondergedompeld in klanken, de geluidstrillingen masseren als het ware al jouw lichaamscellen. Klanken kunnen een grote invloed hebben op onze emoties en dieperliggende gevoelens.

Door de bijzondere werking kan een klankconcert lichaam en geest stimuleren om ontspanning beter toe te laten en blokkades los te maken. Stress, moeheid, slapeloosheid en pijnklachten kunnen hierdoor verminderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Te reserveren via Op Hodenpijl, ook te boeken inclusief maaltijd

Entree: € 18,50 inclusief een drankje

Inclusief maaltijd: € 41,-

Reserveren en meer informatie

  • klankconcert op-hodenpijl

Lees verder

Workshop Yoga en Klank

Workshop Yoga en Klank IN ABCOUDE

Wij, Maarten en Marlies, nodigen jullie uit voor een ochtend yoga en klank op de volgende zondagen:

29 augustus van 10:30 – 12:30 uur NOG 1 PLEK

26 september van 10:30 – 12:30 uur VOL

Locatie: Tai Loi Sound & Silence Farm, Gein-Noord 78, Abcoude

Prijs: € 25,00
Er is plaats voor maximaal 10 personen.

Aanmelden per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze ochtend geeft Marlies een extra lange les hatha yoga, Maarten begeleidt deze les met klanken. Yoga en klank geven verdieping op lichamelijk en energetisch niveau.

De yogahoudingen en klanken versterken elkaar. Het resoneren van de klanken / trillingen werkt door op diepere spierlagen en zelfs tot op celniveau. Door deze trillingen en de ontspannende werking van de verschillende instrumenten kom je dieper in een asana (houding) en in je gevoel. Zowel fysieke als mentale blokkades worden opgeheven, er vindt zuivering plaats en er ontstaat rust, ruimte en ontspanning.

Deze yoga workshop wordt gegeven in combinatie met klanken van een prachtige collectie kristallen en Himalaya klankschalen, gongs, handpan en andere helende instrumenten. Aan het einde van de les is er een vloeiende overgang naar een ontspannend klankbad waarbij je helemaal wordt ondergedompeld in de diverse klanken.

Tijdens deze eindontspanning wordt er een klankschaal op je lichaam geplaatst waardoor je het resoneren van de klanken nog intenser zult ervaren (* momenteel niet ivm de Corona maatregelen).

Maarten is gongmaster en eigenaar van Tai Loi. Hij geeft klankconcerten, klankmassages , klank- en gongtrainingen en workshops in zijn eigen studio Tai Loi en op locatie. Dit doet hij voor particulieren en bedrijven, zowel voor groepen als individueel.

Marlies werkt als hypnotherapeut, mindfulnesstrainer en yogadocent in haar praktijk Balans in Zijn. Deze is gevestigd op de locatie van Tai Loi. De yoga die zij geeft is hatha yoga. Dit is een synergie (samenwerking) van hatha yoga in combinatie met mindfulness oefeningen. De bewegingen worden rustig uitgevoerd en je wordt je bewust van je lichaam door te ervaren zonder oordeel. De ademhaling is hierbij een belangrijk onderdeel. Een goed adempatroon voorziet jouw lichaam van de juiste hoeveelheid zuurstof. Ook helpt je adem om bewust te worden van spanningen in je lichaam. Door deze spanningen los te laten, kunnen jouw adem en energie vrij stromen en krijg je verbinding met je lichaam.

Marlies benadert yoga vanuit zachtheid en ruimte. Een krachtige benadering kan verward worden met hardheid, waardoor je al snel vanuit wilskracht bezig bent in plaats vanuit een natuurlijke ontspanning.

Yoga geeft innerlijke rust, werkt stress verlagend en helpt bij slaapproblemen. Lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht nemen toe. Klachten kunnen verminderen en ze kunnen zelfs verdwijnen. Je leert beter omgaan met eventuele (chronische) pijn en het verschil tussen pijn accepteren en pijn verdragen wordt duidelijk. Om deel te nemen aan deze workshop is het niet belangrijk dat je lenig bent. Belangrijker is om te kijken waar je eigen mogelijkheden liggen.

Ons lichaam is een schitterend instrument dat kan worden vergeleken met een harp
die gestemd moet worden om een goed geluid te kunnen voortbrengen...
- Jean Klein -

Noot: Mocht je na de workshop ergens lekker willen lunchen, er zijn diverse gezellige plekjes hier in de omgeving.

Lees verder


Webdesign Totoweb