Skip to main content
Helende kracht van klank

De helende kracht van klank

Als je een van onze klankconcerten bijwoont, is dat een manier van mediteren. Deze manier wordt wel klankmeditatie genoemd. Maar waarom ga je mediteren?

Behalve dat het bijwonen van een klankconcert een waanzinnige ervaring is, zijn er een aantal hele goede redenen om te mediteren. Een direct merkbare reden is dat meditatie leidt tot ontspanning van je geest. Je gedachten komen tot rust en je ontstresst jezelf. Dit helpt om de rust in jezelf te herstellen. Hierdoor ben je ook beter in staat om je innerlijke gevoelens en emoties te ontdekken en waar te nemen.

Door te mediteren leer je ook om beter om te gaan met emoties. Welke emoties ervaar je, hoe en waar ervaar je die? Hoe reageer je op die emoties? Hoe ga je met emoties om? En hoe wil je omgaan met emoties? Zo geeft regelmatig mediteren jou de mogelijkheid om zelf meer controle over je emoties te krijgen.

Mediteren heeft ook positieve gevolgen voor je lichamelijke gezondheid.
Als je spanning ervaart en moeite hebt om deze spanning los te laten, kan mediteren een uitkomst bieden. Tijdens meditatie wordt je ademhaling trager, je bloeddruk daalt, je spierspanning wordt minder en je lichaam zal zich steeds meer ontspannen.

Mediteren stimuleert ook het zelfgenezend vermogen van je lichaam en versterkt ook het afweersysteem tegen ziektes.

Andere gunstige effecten van mediteren zijn, zo blijkt uit onderzoek: verbetering van het cholesterolgehalte in het bloed, minder zwaarlijvigheid, een beter herstel na een infarct en het is net zo effectief (of mogelijk zelfs effectiever) als antidepressiva voor depressieve patiënten.

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar mediteren. Het mooie is dat deze onderzoeken de gunstige effecten van mediteren bevestigen.

Lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. En je beïnvloedt beide positief met mediteren. Doen dus.

{module 115}

Deel dit bericht

{module 96}


Webdesign Totoweb