Skip to main content
levend bloed analyse

Klank heelt

Mocht je al eens bij een van onze klankconcerten zijn geweest, dan heb je zelf mogen ervaren dat klank zeer krachtig is. Klank kan veel met je doen.

Al eerder schreven wij over de onderzoeken van Dr. Emoto, hoe klank de structuren van watermoleculen positief beïnvloedt en daarmee ook ons eigen welzijn omdat ons lichaam immers voor meer dan vijftig procent uit water bestaat.

De helende werking van klank dringt ook langzaam door tot de medische wereld. Klinieken over de hele wereld bieden inmiddels klanktherapie aan in uiteenlopende behandelingen. Klankschalen, gongs, sjamaanse drums en andere instrumenten worden gebruikt bij klanktherapie, in groepssessies en workshops. Ziekenhuizen in de Verenigde Staten gebruiken muziektherapie als een vorm van klankheling bij de behandeling van uiteenlopende ziektes zoals schizofrenie, amnesia (geheugenverlies) en depressies. Klanktherapie wordt ook ingezet bij de behandeling van hersenschuddingen.

Klank stimuleert ook ons zelfgenezend vermogen. Klankmeditaties brengen de luisteraar in een diep meditatieve staat die het lichaam in staat stelt zichzelf te repareren en genezen.

{module 115}

Deel dit bericht

{module 96}


Webdesign Totoweb