Skip to main content
effect van klank

Het effect van klank

Hoe voel je je als je ergens bent en de mensen om je heen zijn vriendelijk en enthousiast en ze spreken vol liefde met jou? Je voelt je goed, je wordt ook enthousiast en van binnen voel je de liefde. Hoe voel je je daarentegen als iemand hard naar je schreeuwt en je begint uit te schelden? Je voelt je beroerd en misschien blijft dit gevoel wel uren of dagen in je hangen.

Ditzelfde gebeurt met dieren, met planten en zelfs met simpel water.

Masaru Emoto heeft hier onderzoek naar gedaan. Hij begon met het bekijken van kristalstructuren van water uit diverse gebieden. Schoon bronwater heeft onder de microscoop een prachtige kristalvorm, vervuild water een verbrokkelde of vervormde structuur. Vervolgens ging hij experimenteren met geluid, bijvoorbeeld met klassieke muziek en rockmuziek. Bij klassieke muziek werden prachtige waterkristallen gevormd, bij luide rockmuziek trad vervorming op.

Het experiment breidde zich uit met het uitspreken van woorden. Bij woorden als liefde en dankbaarheid vormde het water harmonische structuren. Bij woorden als haat en woede trad er vervorming en verwarring op, waardoor de structuur uiteen viel.

 Emoto legde tevens rijst in drie glazen water. De rijst waartegen hij liefdevol sprak fermenteerde keurig, de rijst die steeds werd uitgescholden rotte weg en begon te stinken. Tot slot de rijst in het glas water dat volledig werd genegeerd, rotte nog veel harder! Je kan dit experiment thuis zelf uitvoeren.

Dit alles betekent dat we materie en vorm beïnvloeden met onze gevoelens, emoties en intenties. Positieve emoties, gevoelens en intenties geven een harmonieuze kristalvorm, negatieve emoties doen de vorm en structuur teniet. Wij mensen bestaan voor een groot deel (zeventig tot tachtig procent) uit water en dat is de reden dat emoties, gevoelens en intenties ook zo'n grote invloed op ons hebben. De trillingen van klankschalen en gongs werken net zo als klassieke muziek, of misschien nog wel sterker. Daarom spelen wij tijdens onze klankbaden ook altijd met een liefdevolle intentie voor jou.

Je kan materie, dus ook je eigen lichaam en dat van anderen, gezonder maken met positieve intenties, gevoelens en emoties, waardoor de structuur verbetert. Omdat kristalstructuren harmonieuzer en krachtiger zijn, wordt de vorm ook langer gehandhaafd. Dit betekent dat je lichaam langer gezond blijft.

De planten bij ons thuis ervaren dit overigens ook sinds wij in onze huiskamer klankschalen en gongs hebben staan. Een kamerplant groeit letterlijk door het plafond en een orchidee heeft veel meer knoppen en bloemen dan voorheen.

Je kan dit zelf komen ervaren bij een van onze klankbaden. Ervaar de kracht van klank!

{module 115}

Deel dit bericht

{module 96}


Webdesign Totoweb