Skip to main content
tibetaanse klankschalen

Klankschalen vroeger en nu

Het gebruik van klankschalen gaat duizenden jaren terug. In de Himalaya is rond 1920 een oud klooster gevonden en uitgegraven. Het klooster bleek 4000 jaar oud. Een van de dingen die men vond was een paar klankschalen, ook zo'n 4000 jaar oud.

Het heeft echter lang geduurd voordat het gebruik van klankschalen naar Europa kwam. In 1949 werden Tibetaanse monniken met geweld door de Chinezen uit hun tempels verdreven. Zij begonnen klankschalen te verhandelen. De hippiecultuur uit de jaren 60 heeft ervoor gezorgd dat wij in het Westen toenemende belangstelling kregen voor de oosterse religies, mystiek en spiritualiteit. En pas halverwege de jaren 70 verschenen de eerste artikelen over klankschalen in Nederlandse tijdschriften.

Boeddhistische monniken gebruikten klankschalen vooral bij meditatie, voor zichzelf, afgezonderd in een kamertje. Wij in het westen hebben dat als het ware omgedraaid. Wij gebruiken klankschalen voor onszelf, maar vooral ook als ontspanning en therapie voor anderen, in de vorm van klanktherapie, klankmassage, klankbaden en klankconcerten.

Wij van Tai Loi reizen met liefde door het hele land, om jou te laten genieten van de ontspannen en helende werking van onze klankschalen en gongs. Wij brengen de klanken naar jou.

{module 115}

Deel dit bericht

{module 96}


Webdesign Totoweb