Skip to main content
magie van de gong

De magie van de Gong

De gong is de moeder van alle instrumenten. Geen instrument heeft zo’n enorme klankreikdom, zo’n enorm klankspectrum aan tonen en triljoenen boventonen. Gongs veranderen plaats en tijd. Indien een gong kundig wordt bespeelt, biedt de gong toegang tot herstel en zelf-herstel (healing).

De gong kan iemand volledig in het nu brengen en een ander platform creëren voor het bestaan.

De transformatieve kwaliteiten van de gong waren al bekend bij de oude culturen van de Egyptenaren, Grieken, Romeinen, Persen en Mongolen. Zo wordt de gong genoemd in oude geschriften uit de 6e eeuw uit de tijd van Emperor Hsuan Wu, uit het land van His Yu tussen Tibet en Burma. Er is bewijs dat er al 4000 jaar voor Christus gongs werden gemaakt. Oude alchemie-bronnen dateren de gong zelfs terug naar 16.000 jaar voor Christus.

De gong is een van de meest krachtige en oudste transformatieve en therapeutische instrumenten. Sinds het bronzen tijdperk is hij gebruikt voor rituelen, ceremonies, gebed en meditatie. In de middeleeuwen, de 'dark ages', zijn veel gongs helaas omgesmeed tot wapens.

De klanken van de gong werken ontspannen en kalmerend, geven energie en centreren de mind, transformeren en helen. Gongs worden gebruikt bij yoga, klankmeditatie en resonantie-therapie, sinds het verre verleden tot op de dag van vandaag.

{module 115}

Deel dit bericht

{module 96}


Webdesign Totoweb