Skip to main content
tussen slapen en waken

Tussen slapen en waken - diepe trance

Een veel gehoorde vraag is wat er met je gebeurt tijdens een klankconcert. Het meest eenvoudige antwoord is dat een klankbad voor de meeste mensen vooral ontspannend is, heel erg ontspannend.

Mensen die voor de eerste keer komen, hebben soms moeite om zich aan de klanken over te geven en te ontspannen. Begrijpelijk. Sommigen zijn een eerste keer nieuwsgierig en willen eigenlijk kijken wat wij doen en waar al die geluiden vandaan komen. Probeer toch dit los te laten en je over te geven aan de klanken waarin je wordt gedompeld. Als je vaker komt, of als je ervaring hebt met andere vormen van meditatie, zul je merken dat dit makkelijker gaat.

Is het verhaal dat nu volgt te ingewikkeld, kom een keer langs en ervaar zelf hoe ontspannen een klankbad is.

Het wonderbaarlijke, of misschien wel het mooie, is dat de klanken effect hebben op de frequentie van jouw hersengolven. Als je wakker bent, zijn je hersengolven in de zogeheten Beta staat (voor de technici: 13 - 30 Herz). Dit is de hele dag door tijdens bijvoorbeeld autorijden, praten, werken, etc. De hogere frequentie wordt vaak geassocieerd met stress en angst.

Als je in lichte ontspanning bent, noemen we dat de Alfa staat (8 - 12 Herz). Je neemt in deze staat veel makkelijker informatie op en kan veel makkelijker onthouden.

Dan is er de Theta staat (4 - 7 Herz). Deze staat wordt geassocieerd met meditatie of diepe dromen. Het is een staat van diepe ontspanning.

Als je in diepe slaap bent, zijn je hersengolven in de Delta staat (0,5 - 3 Herz).

Tijdens een klankbad raken je hersengolven in een lagere frequentie. Je raakt minder gestresst. Je wordt ontspannen en komt in Alfa staat. En misschien kom je wel in Theta staat, de staat van meditatie, tussen slapen en waken in. En als bijkomend voordeel zul je de avond na het klankbad heerlijk in slaap vallen.

{module 115}

Deel dit bericht

{module 96}


Webdesign Totoweb